Op kamp

Individuele ficheKampboekje Kamptoelage

Damens en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen, de show gaat zo dadelijk beginnen!
De leukste week van het jaar is bijna aangebroken! We gaan weer met een hondertal leden op verplaatsing! Deze keer gaan we maar liefst op 195km van Westouter op kamp. In deze rubrik vind je alles terug wat je moet weten om je goed voor te bereiden voor het kamp. Bij eventuele vragen kun je steeds bij de leid(st)ers terecht.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er op kamp gebeurt? Wordt lid van onze facebookgroep en krijg dagelijks een kort verslag van het kamp van je zoon/dochter.
We staan met een zeer sterk leiders team om alles in goede banen te leiden, ook bij heimwee. Ervaring leert ons dat rechtstreeks contact opnemen met je kind (via telefoon, messenger, bezoek, ...) zeker niet helpt. (Een brief krijgen daarentegen, is wel altijd leuk!) We vragen jullie dan ook om ons volledig te vertrouwen, je kind is in goede handen. Mocht er een noodgeval zijn laten wij dit zeker tijdig weten. In noodsituaties kan je onze Lieve (+32 475/47 61 08), Joyce (+32 496/11 02 55) of iemand anders van de banleiders contacteren.

Vertrek en aankomst

Trek alvast bij het vertrek jullie KSA-sjaaltje en T-shirt aan! Zo zal iedereen de KSA’ers van het mooie dorpje Westouter van ver zien uitblinken. Jullie mogen jullie ook altijd verkleden in ons kampthema!

We verwachten je op vrijdag 11 augustus om 12u15 op de Neerplaats. Zorg dat de maagjes reeds gevuld zijn. De kokjes voorzien ’s avonds wel een warme maaltijd.
Om de kabouters, piepjongknapen en jongknapen veilig op de kampplaats te krijgen hebben we een circusbus gereserveerd.

De knapen en jonghernieuwers nemen de circustrein richting kampplaats. Zij worden verwacht om 9u50 aan het station van Poperinge met picknick! Wees op tijd! De circustrein wacht niet!
De knapen en jonghernieuwers brengen hun bagage op woensdag 9 augustus tegen 18u naar het heem. Jonghernieuwers en knapen, neem ook jullie fiets (volledig in orde met slot) mee op woensdag 9 augustus.

De kabouters, piepjongknapen en jongknapen vertrekken op vrijdag 18 augustus rond 11u15. vanuit Arendonk richting het mooie Westouter met de circusbus. We verwachten hen rond 15u op de Neerplaats. Hou de faceboekgroep in de gaten!
De knapen en jonghernieuwers nemen opnieuw de circustrein richting Poperinge. Zij worden daar om 15u50 verwacht.

Waar

Dit jaar zitten we op maar liefst 195km van ons teergeliefd Westouter. Nieuwsgierig waar we precies zitten? Of wil je gewoon een leuke brief schrijven? Hier het adres.

Jeugdverblijfcentrum Den Broekkant
KSA Westouter
T.a.v. (Naam lid)
Broekstraat 29
2370 Arendonk

Dagindeling

De meeste dagen hebben een duidelijk schema, zo krijgen de kinderen een zeer duidelijk beeld van hoe hun dag er uitziet.
Soms zijn er hier enkele uitzondering, denk maar aan de dagtocht of vlaamse kermis.

 • 07.00 uur
  De leiding en de kokjes staan op om een hele dag het eten en de activiteiten in goede banen te leiden!
 • 07.30 uur
  De leden worden stilaan wakker gemaakt
 • 08.10 uur
  We verzamelen ons het decor voor het ochtenddansje
 • 08.15 uur
  Om beurt mag een groepje naar binnen en samen ontbijten we
 • 08.35 uur
  Na het ontbijt ontfermen enkel groepjes zich over de verschillende klusjes. Afwassen, de patattenjas, ... Iedereen krijgt evenveel taken tijdens het kamp!
 • 09.20 uur
  Na het toneeltje dat het volledige kamp in een thema kadert, begint de eerste activiteit
 • 12.00 uur
  Na het eerste sport en spel verzamelen we opnieuw om rustig naar de eetzaal te trekken om te eten
 • 13.00 uur
  Om goed uitgerust te zijn neemt iedereen een kleine middagpauze. Enkelen ontfermen zich eerst opnieuw over de afwas en gaan pas daarna rusten
 • 14.00 uur
  Met veel zin geven de leiders opnieuw activiteiten. Met een laaiend enthousiasme beginnen ze aan een superleuke namiddag!
 • 16.00 uur
  Tijd voor een vieruurtje zodat we straks verder kunnen doen
 • 16.30 uur
  Er staat opnieuw sport en spel voor alle leden klaar
 • 18.30 uur
  De leiders begeleiden de leden voor de laatste keer naar tafel voor een overheerlijke maaltijd!
 • 19.00 uur
  Voor de laatste keer komt er een duel tussen de afwas en de leden
 • 19.30 uur
  Vooraleer iedereen kan gaan slapen, wacht er hen nog één uitdaging
 • 21.00 uur
  Om 21 uur worden de kabouters na een mooie zonsondergang naar hun bedje gebracht.
  De andere groepen volgen telkens een halfuurtje later. Slaapwel!

Activiteiten

Een kamp op poten zetten vergt een grote voorbereiding. De tochten worden gecodeerd en uitgeschreven, de weekschema’s worden opgesteld, de toneeltjes opgemaakt … Alles wordt netjes gebundeld in een kampmap zodat het kamp vlekkeloos kan verlopen!

Het kampthema

Ieder kamp kadert binnen een bepaald thema. Alles past dan ook binnen dat thema: alle spelen, het decor, de dagtocht, …
Dit jaar gaan we met KSA Westouter naar Arendonk. Naar verluidt huist het grote Circus Westoeternietoe momenteel in het jeugdverblijf Den Broekkant.

Activiteiten

Enkele activiteiten staan vast op ons programma:
Dagtocht: We stippelen voor onze clowns en acrobaten een prachtige tocht uit, waar iedereen kan genieten van het samenzijn, het picknicken, het ontcijferen, het zingen …
Feestmaaltijd: een uiterst uitgebreide maaltijd door onze kitchenboys and girls bereid, we genieten een hele avond lang van hun kookkunsten.
Playbackshow: Elk jaar opnieuw worden we verrast door het zang- en danstalent van onze leden! Spreek gerust af in de vakantie met je vriendjes en vriendinnetjes om er iets moois van te maken. Breng ook jullie eigen CD’s mee (naamgetekenen)! Voor diegenen die nog niks hebben voorbereid, geen nood! Op kamp is er zeker nog tijd voor!